spiriva kopen

Spiriva kopen

Tiotropium (Spiriva) is een luchtwegverwijder en zorgt ervoor dat uw luchtwegen minder verkrampt zijn. Door verschillende aandoeningen kan u last krijgen van een verkramping in de luchtwegen. Bijvoorbeeld bij COPD. U kan Tiotropium gebruiken om weer lucht te krijgen. De medicijnen worden ingenomen op basis van inhalatie. Dit is niet eenvoudig en moet u in het begin echt even leren. Er zijn instructiefilmpjes op het internet waarin uitgelegd wordt hoe u het beste kan inhaleren. Uiteraard kan u ook vanuit uw arts begeleiding krijgen met inhalatie.

Toon reviews Koop Spiriva

Spiriva (Tiotropium) bestellen Prijs (incl. artsconsult)  
Spiriva 18 mcg inhalatiepoeder 30 caps. € 142,70 Bekijk product
Spiriva 18 mcg inhalatiepoeder 30 caps. incl. HandiHaler € 146,70 Bekijk product
Spiriva 18 mcg inhalatiepoeder 60 caps. € 244,50 Bekijk product

Waar wordt Tiotropium voor gebruikt?

Tiotropium wordt vooral gebruikt om de luchtwegen te verwijden. Dit is nodig als uw luchtwegen verkrampt zijn. Een verkramping in de luchtwegen komen we vooral veel tegen bij COPD of Astma. Als u inhaleert met Tiotropium, dan merkt u binnen dertig minuten effect. Meestal moet u iedere dag gebruik maken van het medicijn bij COPD. Daarnaast wordt het advies gegeven om te stoppen met roken als u COPD heeft. Bij Astma kan u aanvallen voorkomen door te inhaleren met Tiotropium. U krijgt dit medicijn voorgeschreven als u meer dan twee aanvallen per week heeft.

Hoe gebruikt u Tiotropium?

Tiotropium gebruikt u door het medicijn te inhaleren. Dit doet u één keer per dag. Er zijn verschillende inhalatieapparaten die u kan gebruiken om te inhaleren. Goed inhaleren vergt veel oefening en een arts kan u hierbij helpen. U kan dit medicijn inhaleren als poeder of spray. Voor poeder moet u krachtig kunnen inademen. Voor veel patiënten met COPD is dit lastig en is de spray een alternatief. U kan op ieder moment van de dag een dosis Tiotropium nemen. Het advies is wel om dit op een vast tijdstip te doen, zodat u geen dosis vergeet.

Wanneer Tiotropium niet gebruiken?

Bent u zwanger of overweegt u om zwanger te worden? Het advies is om geen gebruik te maken van Tiotropium. Een arts kan u eventueel een alternatief geven. Vooral omdat er nog weinig bekend is over het gebruik van het medicijn tijdens uw zwangerschap. Er zijn voor de rest geen wisselwerkingen bekend met andere medicatie. U kan Tiotropium veilig gebruiken met andere medicijnen. Er zijn ook geen beperkingen voor autorijden of alcohol drinken bekend.

Bijsluiter

Spiriva bijsluiter

Dosering

U krijgt van uw arts capsules voorgeschreven die u in uw inhalatieapparaat kan doen. Uw arts schrijft vervolgens één dosis per dag voor. Tiotropium is alleen geschikt voor volwassenen. Er is geen dosis geschikt voor kinderen onder de 18 jaar. Een arts bepaalt hoe lang u een dosis per dag moet gebruiken. Het zou kunnen dat u de medicijnen langdurig moet gebruiken tegen uw benauwdheid. Blijft u last houden van klachten met Tiotropium? Neem dan contact op met uw arts.

Bijwerkingen

Naast het gewenste effect kan u last krijgen van bijwerkingen. Patiënten krijgen bijvoorbeeld last van een droge mond 3 tot 5 weken na de behandeling. Dit verdwijnt vanzelf weer als u met het medicijn stopt of als u langer doorgaat met de behandeling. Direct na het inhaleren van Tiotropium kan u last krijgen van benauwdheid. Als u hier last van krijgt waarschuw dan direct een arts. U kan ook last krijgen van een verstopping, hoofdpijn, duizeligheid of ontstoken slijmvliezen. Als u veel last heeft van bijwerkingen dient u de arts te waarschuwen.

Reviews Spiriva

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies