sumatriptan kopen

Sumatriptan kopen

Sumatriptan wordt voornamelijk voorgeschreven bij mensen die last hebben van migraineaanvallen of clusterhoofdpijn. Het medicijn werkt op de bloedvaten en zenuwen in de hersenen, waardoor de aanval minder heftig wordt of zelfs stopt. Je gebruikt het medicijn dus vanaf de eerste verschijnselen. Het medicijn is op doktersrecept te verkrijgen en wordt vaak voorgeschreven wanneer u meer dan 2 keer per maand een een aanval hebt.

Toon reviews Bekijk laagste prijs

Product Prijs (incl. artsconsult)  
Sumatriptan 50mg 6 tabl. € 51,20 Bekijk product
Sumatriptan 50 mg 12 tabl. € 60,70 Bekijk product
Sumatriptan 100mg 6 tabl. € 51,20 Bekijk product

Waar wordt Sumatriptan voor gebruikt?

Sumatriptan behoort officieel tot de triptan antimigrainemiddelen. Als u last krijgt van een migraineaanval dan vernauwen de bloedvaten in de hersenen. Dit zorgt voor een zeer pijnlijke hoofdpijn. Een migraineaanval duurt tussen de 4 en 72 uur. Als u Sumatriptan inneemt neemt de pijn na een half uur af. Het effect en de duur verschilt per persoon. Naast migraine kan Sumatriptan voorgeschreven worden bij clusterhoofdpijn. Dit is een zeer heftige hoofdpijn aan één kant van het hoofd. De pijn is tijdens de aanval continue aanwezig. Sumatriptan kan de pijn bij clusterhoofdpijn bestrijden.

Hoe gebruikt u Sumatriptan?

Sumatriptan is verkrijgbaar in pillen, neusspray en injecties. U gebruikt de medicijnen zodra u een aanval voelt opkomen. Helaas kan u de pillen niet gebruiken om een aanval te voorkomen. De tabletten kunnen ingenomen worden met een glas water en werken naar een half uur. De injecties zitten in een speciale pen die u zelf kan leegspuiten in uw arm of bovenbeen. De injecties werken snel namelijk binnen 15 minuten. De neusspray heeft is ook nog een alternatief en heeft maar één dosis per buisje. U spuit hierbij de dosis leeg in een neusgat. Als Sumatriptan uitgewerkt is kan u na minimaal 2 uur een tweede dosis nemen. Dit mag alleen als de eerste dosis effect heeft gehad.

Wanneer Sumatriptan niet gebruiken?

U mag Sumatriptan niet gebruiken in combinatie met andere migrainemedicijnen. Als Sumatriptan niet voldoende werkt kan u het beste teruggaan naar de behandelend arts. De arts kan dan een ander medicijn voorschrijven. Als u Sumatriptan tegelijk met andere medicijnen gebruikt kan u last krijgen van vervelende bijwerkingen. U mag Sumatriptan op eigen risico gebruiken tijdens uw zwangerschap. Het is namelijk niet bekend wat de gevolgen zijn voor uw ongeboren kindje bij het gebruik van de medicijnen.

Dosering

De tabletten zijn verkrijgbaar in 50 en 100 mg. Als de pillen niet voldoende werken kan de arts een 100 mg tablet voorschrijven. De neusspray is verkrijgbaar in een dosis van 10 of 20 mg. De injecties bevatten een dosis van 12 mg.

Bijwerkingen

Sumatriptan is een medicijn met relatief weinig bijwerkingen. Als u bijvoorbeeld gebruik maakt van injecties dan kan de prik plek pijn doen. Dit trekt vanzelf weg. Van de neusspray kan u een bittere smaak en/of een bloedneus krijgen. Bij de pillen kan u op verschillende plekken in het lichaam een drukkende pijn krijgen. Dit gaat meestal binnen 2 uur weg. U kan ook duizelig en slaperig worden. U kan ook last krijgen van opvliegers, misselijkheid en braken. De meeste bijwerkingen trekken vanzelf weer weg.

Reviews

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies