online Terbinafine bestellen

Terbinafine bestellen

Terbinafine is een anti-schimmelmiddel. Het wordt door artsen voorgeschreven bij schimmelinfecties van de huid, zoals schimmelnagels en ernstige vormen van voetschimmel. Huidschimmels leven van de huid, nagels of de haren van mensen of dieren. Schimmels kunnen sporen veroorzaken. Sporen kunnen lang zonder voedsel en kunnen voor een nieuwe schimmelinfectie zorgen. Omdat huidschimmels en sporen overal zijn, kan iedereen ermee in aanraking komen. Zelfs huisdieren kunnen bepaalde schimmelziektes verspreiden.

Toon reviews Bekijk laagste prijs

Product Prijs (incl. artsconsult)  
Terbinafine 250mg 14 tabl. € 48,00 Bekijk product
Terbinafine 250mg 84 tabl. € 53,70 Bekijk product

Schimmels groeien vooral als de huid vochtig en warm is. Draag je strakzittende kleding dan kan dat de huid irriteren en kan het de groei van schimmels bevorderen. Ook kunnen schimmels gaan groeien ten koste van andere als het evenwicht tussen bacteriën, schimmels en gisten op de huid is verstoord.

Schimmels kun je herkennen op de huid doordat er rode plekken ontstaan met schilferige randen. De plekken kunnen jeuken en een branderig gevoel geven. Doordat ze jeuken kunnen er blaasjes en puistjes ontstaan.

Waarvoor wordt dit medicijn voorgeschreven?

Dit middel bestrijdt schimmelinfecties van de huid en in nagels, zoals ringworm, schimmelnagels en voetschimmel. Het remt de bouw van de celwand van de schimmel, waardoor de schimmel afsterft.  Als je het tablet hebt ingenomen verspreidt het middel zich in het lichaam en hoopt zich uiteindelijk op in nieuwe huidcellen en groeiende nagels. Zo bestrijdt het de schimmelgroei van binnenuit. Afhankelijk van de infectie kan het 2 tot 6 weken duren voordat het geneest.

Deze medicijn kun je zowel voor, tijdens als na het eten innemen met een half glas water. Je kunt het tablet gewoon oplossen in een glas met water. Het medicijn mag op elk moment van de dag ingenomen worden, maar op een vast tijdstip. Terbinafine is een kuur en die geheel afgemaakt moet worden. Ook al zijn de infectieverschijnselen al voor afloop van de kuur verdwenen moet je het blijven innemen. Soms kunnen er nog schimmels en schimmelsporen zijn. Krijg je tijdens het gebruik van de kuur bijwerkingen of allergische reacties stop met het innemen en neem direct contact op met de arts. Je arts kan je adviseren om over te stappen naar een andere medicijn.

Het kan worden voorgeschreven voor:

  • Kalknagel
  • Voetschimmel
  • Ringworm

Hoe gebruikt u Terbinafine?

Ben je zwanger of wil je binnenkort in verwachting raken dan is het raadzaam om eerst de arts te raadplegen. In sommige gevallen kun je  overstappen op een ander medicijn. Ben je van plan borstvoeding te geven, overleg dan met de arts of apotheker. Dit medicijn komt in de moedermelk en kan schadelijk voor de baby zijn.

U dient het tablet in te nemen voor of tijdens het eten. Doe dit met voldoende water en maak de kuur altijd af. Hoe lang deze kuur duurt, hangt af van de conditie van uw schimmelinfectie. De arts zal u vertellen voor welke tijdsduur u het middel moet gebruiken.

Wanneer Terbinafine 30 niet te gebruiken?

Wanneer u lever- of nierproblemen heeft, of overgevoelig bent voor terbinafine of de hulpstoffen, kunt u geen gebruik maken van dit geneesmiddel.

Tevens kan er een wisselwerking ontstaan met andere medicijnen. Gebruikt u dus andere medicijnen, raadpleeg dan een arts.

Dosering

Tenzij uw arts anders aangeeft, moet u eenmaal daags één tablet nemen van 250 mg. Dit geldt voor personen vanaf 40 kilo. Onder de 40 kilo geldt een afwijkende dosering, waarvoor u bij een arts terecht kunt.

Bijwerkingen

U kunt last krijgen van spierpijn, gewrichtspijn, hoofdpijn, huiduitslag, maagdarmklachten of een verhoogd aantal leverenzymen in het bloed. Mocht u veel last ondervinden van bijwerkingen, overleg dan met een arts.

Reviews

Ringworm

★★★★★
Ik heb Terbinafine een tijdje geleden gebruikt toen ik last had van Ringworm. Het is een schimmeldodend middel. Mijn arts heeft me vertelt dat ik het moest gebruiken zolang mijn schimmels nog te zien waren en dat heeft ietsje langer dan een maand geduurd. Het werkt zeer effectief.
- Kevin
Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies