Triamcinolon bestellen

Triamcinolon bestellen

Triamcinolon is een bijnierschorshormoon. Het kan worden voorgeschreven bij ontstekingen en/of overgevoeligheidsreacties. Triamcinolon kan al binnen enkele uren het gewenste effect geven. De medicijnen worden alleen voorgeschreven bij ontstekingen die een ernstig gevolg kunnen hebben voor de gezondheid. Denk hierbij aan een luchtweginfectie, reuma of aan ontstekingen aan de darmen en/of huid. Het medicijn worden kan gebruikt bij ernstige allergische reacties, bijvoorbeeld na een orgaandonatie om te voorkomen dat het lichaam de organen afstoot.

Toon reviews Bekijk laagste prijs

Direct bestellen Prijs (incl. artsconsult)  
Nasacort 55 mcg/verstuiving neusspray 120 doses € 64,20 Bekijk product

Waar wordt Triamcinolon voor gebruikt?

Triamcinolon wordt vooral voorgeschreven bij ernstige ontstekingsreacties en overgevoeligheidsreacties. Bijvoorbeeld bij een luchtweginfectie zoals COPD en sarcoïdose. Maar ook bij reumatische aandoeningen en darmziektes. Nierziekten en andere ernstige allergische reacties kunnen ook baad hebben bij de medicatie. Bij een ontsteking krijgt u meestal een paar dagen een hoge dosering tot maximaal enkele weken. De medicijnen worden ook gebruikt om het afstoten van organen tegen te gaan bij een orgaantransplantatie. Soms wordt de medicatie gebruikt als onderdeel van de behandeling tegen kanker. De medicijnen kunnen bijvoorbeeld bijwerkingen van chemotherapie tegengaan zoals misselijkheid.

Hoe gebruikt u Triamcinolon?

Een arts heeft meestal een doseringsschema voor u uitgestippeld. U neemt vaak meerdere keren per dag de pillen in voor maximaal een paar weken. Om maagklachten te voorkomen kan u de medicijnen tijdens of vlak na het eten innemen. De pillen kunnen een bittere smaak hebben. Om dit tegen te gaan kan u ze eventueel met een lepel innemen. Naast pillen kan de arts 1 of 2 injecties voorschrijven.

Wanneer Triamcinolon niet gebruiken?

Er zijn bepaalde medicijnen die een wisselwerking kunnen hebben met Triamcinolon. Bijvoorbeeld in combinatie met ontstekingsremmende pijnstillers zoals diclofenac en ibuprofen. Door de combinatie van de medicijnen kan u last krijgen van maagzweren. Bepaalde vaccins kunnen verminderd werken door de medicijnen. Bijvoorbeeld het BMR vaccin en buiktyfusvaccin. Als u medicijnen slikt tegen epilepsie dan kan de hoeveelheid Triamcinolon afnemen in uw bloed. De arts kan hiervoor een hogere dosis voorschrijven. Als u gebruik maakt van antistollingsmiddelen dan kunnen deze heftiger reageren dan normaal door het gebruik van Triamcinolon. Als u zwanger bent of wilt worden is het slim om de risico’s voor uw ongeboren kind te overleggen met een arts. De risico’s zijn namelijk niet allemaal bekend. In overleg met een arts kan u een overwogen keuze maken om het medicijn te blijven slikken.

Dosering

Meestal schrijft de arts een paar dagen lang een hoge dosering voor. Daarna wordt de dosering weer afgebouwd tot nul. Doordat er een stootkuur wordt voorgeschreven duurt een kuur tussen de 5 en 10 dagen. De dosering wordt gebaseerd aan de hand van uw aandoening.

Bijwerkingen

Reviews

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies