Trimethoprim kopen

Trimethoprim kopen

Trimethoprim is een antibiotica en wordt gebruikt om de groei van bacteriën te remmen. Deze antibiotica wordt vooral voorgeschreven bij een blaastonsteking. Maar deze medicijnen kunnen ook voorgeschreven worden als er een infectie met bacteriën ontstaat aan de longen en luchtpijp. De arts schrijft u altijd een kuur voor van minimaal 3 tot 10 dagen. Maak de voorgeschreven kuur altijd helemaal af en stop niet als de klachten over zijn. Als u eerder stopt met het gebruik van Trimethoprim, dan keren de klachten weer terug.

Toon reviews Koop Trimethoprim

Trimethoprim bestellen Prijs (incl. artsconsult)  
Trimethoprim 100 mg 28 tabl. € 75,00 Bekijk product

Waar wordt Trimethoprim voor gebruikt?

Trimethoprim wordt vooral gebruikt om bacteriën te doden. De medicijnen worden geslikt bij infecties zoals een luchtweginfectie of blaasontsteking. Als er bij de infectie bacteriën zitten heeft deze antibiotica effect. Na de inname van de eerste dosis begint het medicijn binnen 10 tot 15 uur te werken. Na een paar dagen moet u verbetering merken door de antibiotica. Als u geen verbetering merkt moet u dit laten weten aan uw arts. Eventueel kan uw arts een andere antibiotica voorschrijven.

Hoe gebruikt u Trimethoprim?

U neemt minimaal één keer per dag een dosis Trimethoprim. U neemt de tabletten in met een glas water. Het advies is om dit voor het slapen gaan te doen. Gebruikt u de antibiotica voor een blaasontsteking? Plas eerst de blaas leeg en neem vervolgens de antibiotica. De medicijnen blijven dan de hele dag werken in uw blaas. Dit zorgt voor het beste effect. Naast pillen kan u Trimethoprim als drankje krijgen. Meet de hoeveelheid af en drink deze uit de maatbeker op. Spoel daarna uw mond eventueel met wat water.

Wanneer Trimethoprim niet gebruiken?

Trimethoprim mag u niet gebruiken tijdens uw zwangerschap als u geen foliumzuur slikt. De antibiotica kan het foliumzuur gehalte verlagen en dit geeft een risico voor uw ongeboren kindje. U mag Trimethoprim ook niet gebruiken in combinatie met bepaalde medicijnen. Bijvoorbeeld in combinatie met Methotrexaat, Fenytoïne en Ciclosporine. Bepaalde medicijnen tegen hart- en vaatziekten kunnen ook een wisselwerking hebben. Informeer van te voren bij uw arts of u Trimethoprim hierbij mag gebruiken. Slik daarnaast eventueel extra foliumzuur als deze al laag is.

Dosering

Afhankelijk van uw klachten zal de arts een dosering voorschrijven. U kan bijvoorbeeld één of tweemaal daags Trimethoprim voorgeschreven krijgen. U krijgt meestal 200 mg voorgeschreven als dosis. Heeft u een blaasontsteking? De arts kan overwegen om u eenmaal daags 300 mg voor te schrijven. U neemt deze dan in de avond in voor het slapen gaan. Voor kinderen jonger dan 12 jaar geldt een andere dosering. De arts zal uiteraard de juiste dosering voorschrijven.

Bijwerkingen

Trimethoprim geeft relatief weinig bijwerkingen. U kan last krijgen van maagdarmklachten, maar als u iets voedsel neemt bij de pillen heeft u meestal nergens last van. U kan soms ook last krijgen van huiduitslag en jeuk. Dit kan wijze op een overgevoeligheidsreactie op de bestandsdelen. Als u hier last van heeft kan u het beste een arts raadplegen. Uw arts kan eventueel een andere antibiotica voorschrijven. Zeer zelden kan u ook last krijgen van een pijnlijke mond, tong of minder rode of witte bloedcellen.

Reviews Trimethoprim

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies