ventolin bestellen

Ventolin kopen

Ventolin is een poeder bestaande uit luchtwegverwijders, die via een speciaal inhalatieapparaatje moeten worden ingeademd. De (werkzame) stof Salbutamol zorgt ervoor dat de verkrampingen in de luchtwegen afnemen. Ventolin wordt gebruikt ter bestrijding van benauwdheid, piepend geluid bij ademhaling en kortademigheid.

Toon reviews Bekijk laagste prijs

Product Prijs (incl. artsconsult)  
Ventolin Inhaler 100 mcg € 47 Bekijk product
Ventolin Diskus 200 mcg € 51,20 Bekijk product

Hoe wordt Ventolin gebruikt?

Ventolin gebruikt u altijd in combinatie met een diskus en inhalator. Schud de inhalator voor dat u deze gaat gebruiken. Vervolgens kunt u de verstuiver indrukken en dan de poeder inademend. Het poeder komt hierdoor direct in de longen. Vervolgens wordt aangeraden 10 seconden de adem in te houden, zo zorgt u ervoor dat u niet direct de poeder (met werkzame stof) weer uitademt. Dient u twee puffen toe te dienen? Wacht dan een halve minuut voor u deze doet.

Gebruikt u de Ventolin Diskus? Dan wordt het poeder altijd in het mondstuk gedeponeerd, door te drukken op het hendeltje, adem je vervolgens de poeder in. Lees de bijsluiter voor de exacte gebruik instructies.

Dosering

Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar is het gebruikelijk om 1 a 2 inhalaties van 100 mcg per dag te gebruiken. Tenzij de arts anders adviseert natuurlijk.

Er wordt aangeraden niet meer dan 800 mcg (salbutamol) per 12 uur te gebruiken.

Kinderen onder de 12 jaar krijgen meestal een aangepaste dosering voorgeschreven. Volg altijd het advies van de arts en lees voor gebruik even de bijsluiter.

Bijwerkingen

Bijwerkingen die bekend zijn bij dit medicijn:
– Hartkloppingen
– Trillende handen
– Hyperactiviteit (voornamelijk bij kinderen)
– Hoofdpijn

Neem contact op met een (huis)arts als u veel last krijgt van deze of andere klachten bij het gebruik van dit medicijn. Lees de bijsluiter voor alle bijwerkingen.

Reviews

Effectieve werking

★★★★★
Ik gebruikte vroeger Salbutamol en ik merkte helemaal niets. Ik weet niet of het alleen bij mij zo is, maar het werkte helemaal niet effectief. Sinds ik Venolin gebruik, voel ik een duidelijk verschil en ik heb helemaal geen last van bijwerkingen.
- Theo
Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies