xyzal bestellen

Xyzal kopen

Xyzal (Levocetirizine) wordt voorgeschreven bij allergische reacties. Het wordt vaak voorgeschreven bij hooikoorts klachten. Het medicijn werkt binnen een half uur en blijft een dag lang werken. Als u iedere dag klachten heeft is het advies om dagelijks het medicijn te slikken. In het begin kan u bij het gebruik van het medicijn wat vermoeider of duffer zijn. Xyzal is alleen verkrijgbaar op doktersrecept.

Toon reviews Bekijk laagste prijs

Direct bestellen Prijs (incl. artsconsult)  
Xyzal 5 mg 30 tabl. € 49 Bekijk product

Waar wordt Levocetirizine voor gebruikt?

Levocetirizine wordt vooral gebruikt om allergieën te behandelen. Bijvoorbeeld hooikoorts, maar ook jeuk en rode ogen die ontstaan door een allergie. Netelroos of een langdurig ontstoken neusslijmvlies kan ook een reden zijn waarvoor de arts Levocetirizine voorschrijft. Een arts kan voor verschillende allergische reacties dit medicijn voorschrijven. Bijvoorbeeld als u een allergische reactie heeft van een kwal of een hond. In overleg met de arts kan er besloten worden om de pillen te proberen.

Hoe gebruikt u Levocetirizine?

Het medicijn wordt meestal voorgeschreven als pil. Als u lastig pillen kan slikken is het mogelijk om te vragen om een drankje. Als u dagelijks last heeft van uw allergie neemt u iedere dag een pil in tot deze over is. Hooikoorts is bijvoorbeeld voor een bepaalde periode. Buiten deze periode kan u zonder pillen. Heeft u af en toe last van een allergie? Dan neemt u de pillen in voordat u een allergische reactie verwacht of als u last krijgt van uw allergie. De pillen werken gemiddeld binnen een half uur. Heeft u veel last van bijwerkingen zoals sufheid en slaperigheid? Dan kan u de tabletten het beste s’avonds innemen voor het slapengaan. U heeft dan minder last van de bijwerkingen.

Wanneer Levocetirizine niet gebruiken?

Er is geen wisselwerking bekend in combinatie met andere medicijnen U mag ook gewoon autorijden met de medicijnen tenzij u last heeft van slaperigheid of dufheid. Het advies is dan om niet meer auto te gaan rijden. U kan dit medicijn beter niet gebruiken als u zwanger bent of wil worden. Het is namelijk niet bekend wat voor een effect het middel heeft op uw ongeboren kind.

Bijsluiter

Xyzal bijsluiter

Dosering

Xyzal (Levocetirizine) wordt standaard voorgeschreven in tabletten van 5 mg. Meestal is 1 tablet van 5 mg voldoende. Als de pillen onvoldoende werken kan de arts eventueel een alternatief voorschrijven.

Bijwerkingen

In het begin kan u vooral last krijgen van slaperigheid, sufheid en vermoeidheid. Na een paar dagen gaat dit meestal over. Als de vermoeidheid aanblijft of hinderlijk is kan het advies zijn om de pillen voor het slapen gaan in te nemen. Het komt soms voor dat patiënten last krijgen van hoofdpijn en duizeligheid door het gebruik van Levocetirizine. U kan ook last krijgen van een droge mond, keel of neus.

Heeft u last van het syndroom van Sjögren? Dan is de kans groter dat u last krijgt van een droge mond, keel of neus door Levocetirizine. Als u hier veel last van heeft kan u de arts vragen om een ander medicijn voor te schrijven.

Reviews

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies