yasmin kopen

Yasmin bestellen

Yasmin is een pil die wordt gebruikt als anticonceptiepil. Het medicijn werkt op basis van de hormonen oestrogeen en progestageen. De pil wordt gebruikt om een zwangerschap te voorkomen, maar ook om menstruatieklachten te verminderen. Het is met deze pil ook mogelijk om je menstruatie uit te stellen. De hormonen in de pil zorgen er voor dat er geen eisprong kan plaatsvinden. Daarnaast zorgen de hormonen ook voor dat de baarmoeder minder geschikt is voor het nestelen van een eitje.

Toon reviews Bekijk laagste prijs

Yasmin bestellen Prijs (incl. artsconsult)  
Yasmin 0.03 mg 3 x 21 tabl. € 60,50 Bekijk product
Yasmin 0.03 mg 6 x 21 tabl. € 81,50 Bekijk product
Yasmin 0.03 mg 9 x 21 tabl. € 132 Bekijk product
Yasmin 0.03 mg 12 x 21 tabl. € 154,70 Bekijk product

Waar wordt Yasmin voor gebruikt?

Yasmin wordt in eerste instantie voorgeschreven als anticonceptiepil om een zwangerschap te voorkomen. Deze combinatie van hormonen wordt al jaren voorgeschreven als anticonceptie. Een arts kan ook besluiten om de Yasmin voor te schrijven bij ernstige menstruatiepijnen. Doordat de eisprong door de Yasmin geremd wordt is de bloeding minder heftig en pijnlijk dan bij een gewone menstruatie. Het duurt wel een aantal maanden voordat u verbetering merkt. De pil kan tevens gebruikt worden om een menstruatie uit te stellen. Bijvoorbeeld als u een vakantie gepland heeft. U kan de menstruatie uitstellen door de pil door te slikken zonder stopweek. U stelt dan de menstruatie een maand uit.

Hoe gebruikt u Yasmin?

U gebruikt Yasmin door iedere dag één pil in te nemen. Het is belangrijk om dit op een vast tijdstip te doen en consequent in te nemen. U mag geen pil overslaan want als u dit doet is de pil niet meer veilig. Na 21 dagen heeft u een stopweek van 8 dagen. In de stopweek zal de menstruatie op gang komen. Als u niet ongesteld wil worden kan u de stopweek overslaan en de pil doorslikken. U mag uw menstruatie maximaal 1 jaar uitstellen met de Yasmin. Gebruikt u de pil voor het eerst? Begin op de eerste dag van uw menstruatie. De Yasmin is dan direct veilig.

Wanneer Yasmin niet gebruiken?

U mag Yasmin niet gebruiken als u rookt en ouder bent dan 35 jaar. Het is dan slim om voor een ander anticonceptiemiddel te kiezen. Bent u ouder dan 50? Het zou kunnen dat u in de overgang bent. U kan dan de pil tijdelijk stoppen om te kijken of u nog menstrueert. De Yasmin kan ook een wisselwerking hebben met andere medicijnen. Tamoxifen is een medicijn tegen borstkanker en kan een wisselwerking hebben met elkaar. Ook het medicijn Lamotrigine tegen epilepsie kan minder goed werken door de Yasmin. Er zijn ook medicijnen die ervoor zorgen dat de pil minder betrouwbaar is zoals: Medicijnen tegen epilepsie, Modafinil, medicijnen tegen tuberculose of Sint-Janskruid.

Bijsluiter

Yasmin bijsluiter

Dosering

De dosering van de Yasmin is standaard en wordt eenmaal per dag voorgeschreven voor 21 dagen. Na 21 dagen is er een stopweek van 7 dagen. Na de stopweek mag u de pil weer opnieuw innemen.

Bijwerkingen

Bij het gebruik van yasmin kunnen bijwerkingen ontstaan. U kan bijvoorbeeld last krijgen van vaginaal bloedverlies buiten de stopweek. Dit wordt spotting genoemd. Spotting komt vaker voor als u de menstruatie uitstelt en in het begin dat u de pil slikt. Als u drie tot zes maanden last blijft houden van de bloedingen dan dient u contact op te nemen met een arts.

U kan ook last krijgen van buikkramp, misselijkheid, diarree en pijnlijke borsten. Deze klachten komen vooral in het begin voor en gaan vanzelf over. Uw gewicht kan ook toenemen door het vasthouden van vocht. De eerste drie maanden kan u ook last krijgen van migraine of hoofdpijn door de pil.

Reviews

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies