zofran online bestellen

Zofran is een geneesmiddel dat misselijkheid en braken tegengaat na radio- of chemotherapie.

Toon reviews Bekijk laagste prijs

Product Prijs (incl. artsconsult)  
Zofran Melt 4 mg 10 smelttabl. € 143,50 Bekijk product
Zofran Melt 8 mg 10 smelttabl. € 225,50 Bekijk product

Waar wordt het voor gebruikt?

Van radio- en chemotherapie kunt u bijzonder misselijk geraken. Zofran heeft als werkzame stof ondansetron en deze grijpt aan in de hersenen waar het zorgt voor een minder snelle activatie van het braakcentrum. Misselijkheid en braakneigingen verdwijnen op deze manier en kunnen worden voorkomen.

Hoe gebruikt u dit medicijn?

Het gaat hier om smelttabletten. Het tablet moet op de tong worden gelegd, aldaar het smelt. Vervolgens moet u het doorslikken. Dit dient te gebeuren 1 a 2 uur voordat u radio- of chemotherapie krijgt.
Na afloop van de therapie moet u ook nog enkele dagen deze tabletten gebruiken om vertraagde misselijkheid tegen te gaan. Een arts kan u hier meer over vertellen.

Wanneer Zofran niet te gebruiken?

Wanneer u overgevoelig bent voor de werkzame stof ondansetron kunt u dit medicijn niet gebruiken. Ook wanneer u het medicijn apomorfine gebruikt, kunt u Zofran niet gebruiken.
In de volgende gevallen kunt u wel gebruik maken van het medicijn, maar moet u extra voorzichtig zijn: Wanneer u last heeft van obstipatie, problemen met uw hart, een leveraandoening, een elektrolytenafwijking in het bloed en wanneer u onlangs bent geopereerd aan uw keel- of neusamandelen of aan uw darmen.

Bijsluiter

Bijsluiter

Dosering

De hier volgende dosering is de dosering die over het algemeen wordt gebruikt, een arts kan u een afwijkende dosering geven.
Eén tablet van 8 mg innemen, 1 a 2 uur voor begin van de behandeling. Na 12 uur nogmaals één tablet van 8 mg. Vervolgens twee keer per dag één tablet van 8 mg tot maximaal vijf dagen na de behandeling.

Bijwerkingen

Wanneer u Zofran gebruikt kunt u last krijgen van hoofdpijn, obstipatie, opvliegers, het zeer warm krijgen en een afwijkende leverfunctie. Heeft u last van één van deze of andere bijwerkingen, raadpleeg dan een arts.

Reviews

Heeft braken kunnen voorkomen.

★★★★★
Vorig jaar was er kanker bij mijn oma ontdekt. Natuurlijk was dat een schok voor ons allemaal en moest ze dus de chemokuur ondergaan. Uiteindelijk is alles goed afgelopen, maar na de behandelingen werd ze misselijk en moest ze vaak overgeven. Dankzij Zofran heeft ze dit een paar keren kunnen voorkomen.
- Elise
Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies