Zopiclon

Zopiclon kopen

Zopiclon is een slaapmiddel die wordt voorgeschreven bij slapeloosheid. Binnen een uur wordt je rustig en slaperig. Deze werking kan zes tot acht uren duren. Zopiclon werkt het best als je het af en toe gebruikt. Bijvoorbeeld niet vaker dan eens in de drie dagen.

Toon reviews Koop medicijn

Zopiclon bestellen Prijs (incl. artsconsult)  
Zopiclon 7,5mg € 45 Bekijk product

Slapeloosheid

Slapeloosheid is een slaapstoornis. Er worden drie vormen van slapeloosheid onderscheiden: men valt moeilijk in slaap, men wordt tijdens de nacht vaak wakker of men wordt te vroeg wakker. Deze vormen kunnen ook tegelijk voorkomen. Slapeloosheid kan je natuurlijke slaapritme verstoren. Dat is moeilijk te herstellen. Sommige mensen die lijden aan slapeloosheid gaan overdag of in de avond een dutje doen. Onbedoeld verergeren ze hiermee de situatie. Anderen proberen gewoon te werken of klusjes te doen wat psychische problemen kan opleveren. Het is normaal om bij het ouder worden lichter te gaan slapen en in kortere perioden. Sommige ouderen kunnen moeilijk in slaap vallen, omdat hun lichaam niet meer slaap nodig heeft, terwijl ze wel gewend waren aan een bepaalde tijd slaap.

Oorzaken

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom iemand lijdt aan slapeloosheid. Ook kan het van persoon tot persoon verschillen.

Slapeloosheid door gebruik van medicijn; sommige medicijnen hebben bijwerkingen en dit kan van invloed zijn op je slaappatroon.

Slapeloosheid als gevolg van een jetlag; dit is een tijdelijke vorm van slapeloosheid. Je lichaam moet namelijk ook gaan wennen aan een ander tijd. Je biologische klok en de lokale tijd komen dan in botsing met elkaar, vooral als er een groot tijdsverschil is.

Paradoxale insomnie; je hebt een verkeerd beeld over je eigen slaapduur. Je slaapduur voelt en lijkt korter dan het in werkelijkheid is. Je denkt bijvoorbeeld een uur te hebben geslapen, terwijl je in werkelijkheid drie uren hebt geslapen.

Dosering

Kijk voor de juiste dosering altijd op het etiket van de apotheek of op het recept van de dokter. Neem dit medicijn vlak voor het slapengaan in en niet eerder. De werking treedt namelijk binnen een halfuur in. Je moet het dus niet innemen tijdens het werken of als je op school zit. De medicijn kan je helpen om in slaap te vallen. Gebruik het dus niet elkde dag, maar alleen in bijzondere gevallen. Anders raakt je lichaam er ook aan gewend en is het moeilijk om ermee te stoppen.

Bijwerkingen

Ook kan de medicijn enkele bijwerkingen geven. Veel mensen voelen zich suf of hun reactievermogen wordt verminderd. Soms kun je ook een bittere smaak in je mond overhouden of een droge mond.

Reviews

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies